Banka Servis Görevlisi Nedir? Neler Yapar?
Bir çok banka, banka servis görevlisi arayışlarını arttırmış ve bu yönde ki arayışlarıyla bir çok insanın umudu olmuştur. Başvuru şartı olarak lisans mezunu olma şartı, iş arayanlar için önemli bir kapıyı aralamıştır. Banka servis görevlisi, banka içerisinde ki tüm pozisyonlar da görev alır ve bankanın en önemli kollarından biri haline gelir.
Dipnot: Operasyon ve pazarlama alanında uzmanlaşmanız halinde, gelirinizi ikiye katlayabilirsiniz.
Banka Servis Görevlisi Nasıl Olunur?
Bir banka içerisinde banko asistanı olarak işe giren veya çalışan kişiler, 3 yıl boyunca verilen görevleri başarıyla tamamladıktan sonra, kurum içerisinde olan banka sınavlarına girdikten sonra, Banka Görevlisinin bir altındaBanka Servis Görevlisinin yardımcılığından çıkıp yükselmek isteyen kişiler, aynı pozisyonda çalışarak, banka yeterlilik sınavına girmeyi tercih etmelidir
Banka Servis Görevlisinin Aldığı Maaş Ne Kadardır?
Kamu banklarını ele aldığımız zaman, bir servis görevlisinin alacağı maaş; 2200 ile 2800 TL arasında değişmektedir. Bu maaş işe yeni başlayan bir servis görevlisinin alacağı maaştır. Bu maaş oranını süreç içerisinde arttırmak çalışan kişinin kendi elindedir. Bunun dışında, ikramiyeler, pazarlama primleri, yemek ve yol gibi ek ücretler bu maaşa eklenir ve daha yüksek bir oranı elde etmenizi sağlar.
Servis Görevlisi Ne İş Yapar? Pozisyonu Nedir?
Banka servis görevlisi bankanın ürünlerini, operasyonunu, tanıtım ve satış işlemlerini yürüten görevli personeldir. Bankanın ihtiyaç duyulan her bölgesinde çalışırlar. Banka servis görevlisi, operasyon ve krediler servislerinden yalnızca bir tanesinde uzmanlaşma hakkına sahiptir. Bu nokta da dikkat etmemiz gereken en önemli husus, 1 yıl banka da çalıştıktan sonra Pozisyon olarak MİA, MİY operasyon asistanı olarak tercih yapabileceğimiz detayıdır.
Pazarlama Birimi: Kredi ve Banka ürünlerinin satış işlemini gerçekleştirir.
Kariyer yapmak isteyen ve çalışan kişiler için pazarlama alanı doğru bir tercihtir. Fakat pazarlama işi içerisinde olan çalışanlar operasyon bakımından da iyi olmalıdır. Gişe Görevlisi olarak işe başladığınız da, çalıştığınız dönem içnerisinde bilgi birikimi yönünden öğrenecekleriniz sizin daha iyi ilerlemenize sebep olacaktır.
Gişe Görevlisinin çalışma saatleri; Sabah 09, akşam 18.’dir. İşten çıkış saatlerinin biraz daha geç olabileceğinin de altını çizebiliriz.
İşe girerken imzalamanız gereken sözleşmenin içerisine çıkış tazminatınız eklenmektedir. İstifa etmeniz durumunda, 10.000 TL’lik bir taahhütname’ ye imza atmış olursunuz. Bu noktada bankanın sizden talep edebileceği tek nokta eğitim masrafları olur. Sizden istediği eğitim masrafları 3000 ile 4000 tl arası değişmektedir.