Anne adaylarının hamilelik dönemlerinin ilk başlarında yaşadıkları sağlık sorunlarının en başında hiperemezis yani bulantı hastalığı gelir. Birçok kadın hamilik dönemlerin ilk başları bu sıkıntı ile karşı karşıyadırlar. Hamililik döneminin 2 ayından itibaren başlayan bulantı hastalığı 4 ayın sonuna kadar devam etmektedir. Hiperemesiz hastalığı genellik sabah görülür ve kişinin bünyesine bağlı olarak öğleye kadar devam eder. Hastalık kadınlarda keton’un pozitif çıkması neden olur ve bu durum bulantının devam etmesi demektir.
Hastanede yapılan serum tedavilerinde keton negatif oluncaya kadar bu işlem yatarak devam eder. Bulantısı fazla olan kadınlar güne tuz oranı yüksek olan yiyecekler tüketerek bulantılarını hafifletmeye çalışırlar. Hamilelikte bulantının oluşumunun temel nedenleri dikkate alındığında vücudun susuz kalması ilk sırada yer alır. Normal su içmenin yanı sıra, su içeriği zengin gıdalarla beslenmekte sabah bulantınızı önler. Hamilelikte bitki özeleriyle yapılan çaylardan içmek bulantıyı bastıracaktır.
Nane, rezene gibi anestezik bileşenler içerdiğinden sabah bulantıları için çare olan içeceklerdendir. Hamilelik döneminde bulantıya engel olmak için yemek yeme öğününü artırmanız gerekir. Buna göre 3 büyük ana öğün yerine, günde 5-6 kez az az düzenli aralıklarla yemek yemelisiniz. Hamilelik dönemin ilk başlarında kadınlar kokulara karşı son derece hassastır. Bu nedenle yemek kokularından bile bulantı yaşamaları söz konusu olabilir. Son dönemlerde bulantı hastalığı çok olan kadınların kullanıma uygun olarak akupunktur özelliği olan kol bantları tercih edilir.